دسته‌بندی نشده

زمان رسیدن نهال هلو

زمان رسیدن نهال هلو

زمان رسیدن نهال هلو کی می باشد؟

یکی از میوه های محبوب که بسیاری از باغداران به پرورش و کاشت آن علاقه دارند، هلو است. این میوه باید به صورت نهال در باغ کاشته شود. بنابراین، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که زمان رسیدن نهال هلو چگونه است و برای باردهی زودهنگام آن چه اقداماتی می توان انجام داد؟ در حقیقت زمان رسیدن این نهال به عوامل مختلفی مانند شرایط آب و هوایی و میزان حاصلخیزی خاک بستگی دارد. اگر در مورد زمان باردهی نهال هلو سوالاتی ذهن شما را مشغول کرده است، در ادامه با ما همراه باشید.

زمان رسیدن نهال هلو به چه عواملی بستگی دارد؟

نهال هلو تا زمانی که رشد کند و به باردهی برسد، به مدت زمان زیادی نیاز دارد. عوامل متعددی وجود دارند که می توانند روی زمان رسیدن آن تاثیرگذار باشند. این عوامل به شرح زیر هستند:

نوع پایه نهال

معمولا کشاورزان نهال هلو را به روش های پیوندی، بذری و رویشی تکثیر می کنند. نهال هایی که به روش رویشی و بذری کاشته می شوند، اگر از نوع بومی باشند، در برابر آفات، سرمازدگی و آفتاب سوختگی مقاومت خوبی از خود نشان می دهند. تنها نکته منفی که در مورد این نهال ها وجود دارد، دیربازده بودن و میزان باردهی کم آن ها است.

میزان حاصلخیزی خاک

نوع خاکی که نهال هلو در آن کاشته می شود تاثیر زیادی روی زمان رسیدن نهال دارد. معمولا خاک های فقیر باعث می شوند که نهال دیرتر به باردهی برسد و این امر در خاک های حاصلخیز کاملا برعکس خواهد بود. لازم به ذکر است تقویت خاک باید قبل از کاشتن نهال انجام شود تا زمان باردهی کاهش یابد. برای حاصلخیز کردن خاک می توانید از اسید هیومیک یا کودهای آلی استفاده کنید.

موقعیت جغرافیایی

همان طور که می دانید برخی از نهال ها برای رشد و باردهی به شرایط استثنایی نیاز دارند که فقط در مناطق خاص یافت می شود. نهال هلو بیشتر برای مناطق معتدل و سردسیر مناسب است. ارتفاع از سطح دریا نیز می تواند با تغییر دادن شرایط آب و هوایی بر زمان رسیدن نهال تاثیرگذار باشد.

نحوه آبیاری نهال

نهال هایی که کاشته می شوند باید طبق نیاز و به طور مرتب آبیاری شوند. اگر در سال های اولیه کاشت در آبیاری نهال کم کاری شود، ممکن است رشد کندی داشته و باردهی آن به تاخیر بیفتد.

نهال هلو چه زمانی باردهی خود را آغاز می کند؟

همان طور که اشاره کردیم، مدت زمانی که نهال هلو برای رسیدن لازم دارد بسته به منطقه ای که در آن کاشته می شود متغیر است. اگر از روش سنتی برای کاشتن و تکثیر نهال های هلو استفاده می کنید، معمولا طی سه الی چهار سال نهال ها می رسند و باردهی خود را آغاز خواهند کرد. این روش باردهی نهال ها را به تاخیر می اندازد. اما در سال های اخیر، نهال هایی که به فروش می رسند به روش تکثیر پیوندی رشد یافته اند.

در نتیجه، از نظر ژنتیکی زودبازده محسوب می شوند.  این نهال ها معمولا طی دو سال رشد کرده و باردهی خود را آغاز می کنند. برای تشخیص بهترین نهال هنگام خرید می توانید به شناسنامه آن دقت کنید. معمولا در شناسنامه نهال ها روش تکثیر ذکر می شود که بهترین روش تکثیر پیوندی است. نهال هایی که با این شیوه رشد می یابند، باردهی زودتری خواهند داشت.

زمان برداشت میوه از درخت هلو

میزان دریافت نور، شرایط محیطی و آبیاری همگی از مواردی هستند که زمان برداشت میوه هلو را مشخص می کنند. زمانی می توان یک نهال هلو را رسیده در نظر گرفت که شروع به شکوفه دادن کند. هر چقدر زمان شکوفه دهی درخت ها دیرتر اتفاق بیفتد، باردهی آن ها نیز به تاخیر خواهد افتاد.

سخن پایانی

اگر قصد دارید در باغ یا حیاط خانه خود نهال هلو را بکارید، اطلاع از زمان رسیدن آن بسیار مهم است. برخی از نهال ها با توجه به منطقه ای که در آن کاشته می شوند زودتر می رسند و میوه می دهند و در برخی دیگر دقیقا بر عکس این امر رخ می دهد. برخی نهال ها دیرگل هستند، بدین معنی که تا نیمه فروردین هیچ شکوفه ای نمی دهند. پس می توان نتیجه گرفت که زمان رسیدن آن ها نیز طولانی تر می شود. در صورت داشتن سوالات بیشتر در این زمینه می توانید با ما تماس بگیرید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *