روش های کوددهی، مختلف برای تقویت محصولات در باغات
روش های کوددهی نقش بسزایی در تغدیه نهال شما دارد. کوددهی باید به صورتی باشد که ریشه شما مواد مورد نیاز خود را دریافت کند. کوددهی مناسب به منظور افزایش حاصلخیزی خاک و افزایش محصولات تاثیر مستقیم دارد. مواد مغذی موجود در انواع کود ها متفاوت است. با به کارگیری مناسب کود ها و دستورعمل کوددهی از کمبود عناصر غذایی در گیاه ها و از ضعیف و بیمارشدن درخت شما جلوگیری میکند. روش و زمان کود دهی اهمیت زیادی دارد البته نوع کود هم بسیار مهم است. برای مثال: آلی، شیمایی و حیوانی.
حالت کود برای انواع بیماری یا خاک ها متفاوت است. مانند کود های: جامد یا مایع. زمان کوددهی میتواند قبل کشت یا بعد کشت انجام شود یا درحین کاشت.
بهترین روش های کوددهی
کود دهی و انجام مناسب ترین روش های کود دهی دارای اهمیت زیادی است. باغدارها باید برای انتخاب بهترین روش ها اطلاعات کافی را داشته باشند.
1-کوددهی سطحی
یکی از رایج ترین روش های کوددهی در بین باغداران کوددهی سطحی است. استفاده زیاد از روش به این دلیل که قیمت مقرون به صرفه ای دارد، بسیار رونق دارد. در این روش، کود های شیمیایی روی سطح خاک پاشیده می شود. حتما باید بعد از کوددهی زمین را ابیاری کنید تا کود ها خیس شود و به ریشه درخت شما نفوذ کند. این روش بسیار قدیمی است. اما طرفدار این نوع کوددهی بسیار زیاد است.
2-کوددهی همراه با ابیاری
یکی از ویژگی های بارز این روش این است که هم عناصرو هم اب مورد نیاز نهال به صورت هم زمان به ریشه می رسد. از مهم ترین فواید کوددهی همراه با اب میتوان به کاهش هزینه و کاهش ابشویی کود از باغ اشاره کرد. همچنین باعث کم شدن الودگی اب های زیر زمینی میشود. شما میتوانید در این نوع از کوددهی از کود های NPK و202020استفاده کنید. این کود ها یکی از مهم ترین کود هایی هستند که شما میتوانید تمام نیاز باغ خود را با استفاده از آن برطرف کنید. بسیاری از باغداران به دلیل داشتن تصور غلط فکر میکنند با استفاده کردن کود های ارگانیک میتوانند محصول خود را افزایش دهند درحالی که به همان اندازه که کود های ارگانیک مفید است این روش هم تاثیر بسیاری خوبی دارد.باید نحوه استفاده و مقدار مصرف ان را به طور کامل بدانید.
3- کوددهی محلول پاشی
یکی دیگر از رو ش هایی که میتوانید در کود دهی استفاده کنید رو ش محلول پاشی است. زمانی از این نوع کوددهی استفاده میکنند که وضعیت خاک شما نامناسب باشد. این کود از طریق برگ ها جذب میشود و به ریشه میرسد. در این کودهی باید کود را روی گیاهان یا نهال ها اسپری کنید.
4- کوددهی با ماشین های کود پاش
بکارگیری ماشین های کود پاش یکی دیگر از روش های کوددهی است. این روش بسیار اسان و راحت است. این روش به دو صورت انجام میشود:
1- پاشیدن کود بر روی زمین: این ماشین ها کود ها را به صورت جامد یا مایع بر روی سطح خاک پخش میکند تا کود به طور کامل به خاک انقال یابد.
2- قرار دادن کود داخل خاک حین کشت: برخی ماشین ها وجود دارد که هنگام کشت نهال کود را داخل خاک قرار میدهد. در این روش کود با نهال در فاصله چند سانتی متری قرار میگیرد.
5- روش چال کود
این روش در زمان رشد درخت ها انجام میشود. یعنی کود کلا دردسترس درخت است. در این نوع از کوددهی کود بهتر توسط ریشه جذب میشود. چرا که زمان کافی برای رسید به نهال را دارد. در روش چال کود چاله ها نزدیک ریشه حفر میشود و چاله را پر از کود میکنید تا بهتر به ریشه جذب شود.
6- سایر روش های کوددهی
روش تزریقی، روش نواری و روش کناری. امونیاک مایع از کود های است که در خاک تزریق میشود. اما چون این کود در ایران رواج زیادی ندارد زیاد مورد استفاده قرار نمیگیرد. این کود را حداقل باید 10تا 15 روز قبل از کشت در خاک مرطوب و حاصلخیز تزریق کنید. در این نوع از کوددهی باید کود را به صورت نواری به عرض های 2الی 5 سانتی متر زیر نهال قراردهید. این کود دهی باید همزمان با کاشت انجام شود تا عملکرد بهتری داشته باشد.
کوددهی کناری با دست یا دستگاه انجام میشود. این کود را به صورت ردیفی درخاک قرار میدهند و سپس ان را بلافاصله ابیاری میکنند تا کود بهتر به بذر نفوذ کند.
کدام روش های کوددهی مقرون به صرفه است ؟
از انجایی که ما روش زیادی برای کوددهی داریم باید بهترین روش را انتخاب کنیم . تا هم خاک وهم درخت ما در برابر اسیب مقاومت خوبی داشته باشد. انتخاب روش کوددهی بسته به نوع نهال، سن، متراژ زمین، نوع کود و… متفاوت است. شما میتوانید برای داشتن اطلاعات لازم برای کوددهی با ما تماس حاصل فرمایید.