نگهداری از نهال های جوان، از کاشت تا سال های اول رشد
درختان منبع درامد کشاورزان و مواد غذایی مردم هستند. در جامعه الان درخت فقط یک گیاه معمولی و میوه نیست. بلکه نقش مهمی در پاکسازی محیط زیست و کاهش آلودگی و جذب گردو غبار میشود. وجود درختان برای سلامتی کره زمین و مردم جهان بسیار مفید است. با کاشت درخت به سلامت و تهویه هوا تولید اکسیژن کمک می کنید. طبیعت، درختان برای داشتن زندگی انسان ها حیوانات نیاز است. علاوه بر این باید محیط پاک زیبا و سرسبز داشته باشید پس بهتر است نهال بکارید تا تنفس پاک و سالمی داشته باشید. اما برای تولید نهال های پرثمر و سالم باید اطلاع کافی درباره کاشت نهال ها داشته باشید. در این مقاله درباره نگهداری از نهال های جوان، از کاشت تا سال های اول نگهداری به صورت کلی پرداخته میشود.
چرا باید از نهال های جوان نگهداری شود؟
چرا برای نگهداری و مراقبت از نهال های جوان حساسیت نشان میدهند. زیرا این نهال ها از نظر ریشه ضعیف و حساس هستند و نیاز بیشتری به مراقبت دارند. برای همین باید مراحل نگهداری و مراقب از این نهال ها را بدانید. در ادامه به مراحل نگهداری از نهال ها می پردازیم.
اقدامات قبل از کاشت
قبل از کاشت هر نهالی باید زمین و شرایط اقلیمی را رعایت کرده تا نهالی قوی و سالم داشته باشید. اقدامات قبل از کاشت شامل:
- شناسایی بازار هدف قبل از احداث باغ و کاشت نهال. یعنی در مناطقی نهال بکارید که از محصولات آن استقبال کنند.
- آشنایی با کار قبل از احداث باغ و کاشت نهال. قبل از کاشت باید بدانید که چرا و چگونه باید باغبانی کنید؟
- انتخاب زمین ثبل از احداث باغ و کاشت نهال ها. برای احداث باغ ها نیازمند یک قطعه زمین برای پرورش نهال ها هستید.
- برنامه ریزی برای تولید محصول قبل از احداث باغ و کاشت نهال. یعنی باید بدانید قبل از کاشت نهال ها در چه مناطقی و در چه آب هوایی رشد خوبی دارند.
مراحل کاشت نهال جوان
برای نگهداری از نهال های جوان باید برای کاشت و پرورش نهال ها اطلاع کافی داشته باشید. کاشت نهال اولین کاری که باید انجام شود انتخاب نهال سالم مورد نظر میباشد. اگر شما نهال مناسب برای احداث باغ خود انتخاب کرده باشید، باید نهال ها را بررسی کنید تا از سالم بودن ان اطمینان کافی داشته باشید. اگر نهال شما سالم نباشد نتیجه مطلوبی هم نخواهید گرفت. بنابراین بهتر است قبل از کاشت نهال ها را چک کنید. نهال سالم باید دارای شاخه برگ سرسبز و بدون هیچ تغییر رنگی باشد. سپس از نظر شرایط آب هوایی در مناطق مورد نظر در زمین اماده شده کاشت کنید.
مراقبت های اصولی پس از کاشت نهال
نگهداری نهال نیاز به کراقبت های اصولی دارد که باید مراحلی را طی کند تا سالم و به بلوغ برسد. این مراحل شامل:
- میزان ابیاری اصولی: یکی از اقدامات مهم پس از کاشت نهال آبیاری اصولی میباشد. نهال های جوان به دلیل داشتن ریشه های ضعیف باید مرتب و با برنامه ریزی آبیاری شوند.
- تغذیه نهال جوان پس از کاشت: نهال های جوان نیاز به تغذیه مناسب دارند که از خاک دریافت می کنند. برای دریافت مواد غذایی نیاز به کوددهی دارند. از کود های مناسب باید در فصل های مختلف استفده شده تا ریشه تقویت شود. کود های سه گانه همرا با اب در فصل بهار به نهال ها اضافه شود.
- هرس نهال ها:در سال های اول هرس باعث شکل دهی نیاز است. شاخه و برگ های ضعیف و بیمار را پس از کاشت حذف کنید. در سال های بعد با هرس به باردهی و شکل درخت و رشد جوانه های جدید کمک کنید.
- چلوگیری از بیماری ها: نها جوان نیاز بیشتری برای مراقبت از آفات و بیماری ها می باشد.
در صورت مشاهده هرگونه بیماری با روش های مختلف مثل سمپاشی و افت کش ها استفاده کنید. البته باید قبل از اقدام به هرکاری نهال را بررسی کرده و با مشاورین گیاه پزشکی در ارتباط باشد تا شما را راهنمایی کنند.
سخن پایانی
نگهداری از نهال های جوان نیاز به دانش کافی دارد. باید اطلاع کافی درباره نحوه کاشت، شرایط آب هوایی، خاک مناسب، میزان آبیاری، هرس و جلوگیری از بیماری ها میباشد. برای همین باید قبل از کاشت به نکات گفته شده توجه کنید تا اطلاع کافی داشته باشید. و نهال های پربار و سرسبز و سالمی در محیط زیست به بار بیاورید. اینکار نه تنها باعث حفظ سلامت محیط زیست میشود بلکه برای کشاورزان نیز سودآور و منبع درامد میباشد.